Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 22:14 - Литекс потопи надеждите на Левски
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0



Литекс се разправи по категоричен начин с Левски и спечели дербито от 18-я кръг на А група на градския стадион в Ловеч с 3:0. По този начин ловчанлии потопиха надеждите на „сините” да намалят разликата от тях. Мачът започна много накъсано, след като бяха извършени чести нарушения срещу Дока Мадурейра и Жоазиньо, съобщи Гонг.

Съдията Стефан Спасов спести доста жълти картони на футболисти и от двата отбора. Левски първи имаше добра възможност да поведе в резултата, след като в 9-та минута Минев подаде към Йовов, но той не успя да се ориентира и Галато се намеси убедително. В 19-та минута Нифлор, който свали топката с глава към Сандриньо, който бе изпуснат от Топузаков и бразилецът излезе сам срещу Петков, но стреля в аут.

Пет минути по-късно в 24-та минута след хубав пас Попов се измъкна от Петраш, след което стреля опасно и топката срещна левия стълб на вратата на Петков, който след това улови кълбото. Литекс поведе в резултата в 30-та минута, когато Дока подмина Телкийски и Сърмов, след което стреля от около 25 метра и прати топката в горния ляв ъгъл на Петков.

Левски можеше бързо да се върне в мача, след като в 32-та минута Кръстовчев подаде към Йовов, който излезе в добра позиция, но стреля много неточно над напречната греда в аут. Домакините удвоиха своята преднината в 45-та минута, когато Ивелин Попов се измъкна от защитник на Левски, след което стреля и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата Петков.

През второто полувреме домакините приеха играта в своята половина, докато футболистите на Левски бяха безидейни в атака. Левски остана с 10 играча на терена в 74-та минута, когато Петраш задържа Дока и Стефан Спасов изгони словака с втори жълт картон. Литекс стигна до класическа преднина в мача 87-та минута, когато Сандриньо намери много добре непокрития Янев, който с хубав удар прати топката в десния ъгъл на вратата на Петков.

Левски завърши мача с двама човека по-малко на терена, след като в 89-та минута Сърмов фаулира грубо Миланов и бе изгонен с втори жълт картон. След тази победа Литекс остава еднолично на върха в А група с актив от 41 точки и три аванс пред ЦСКА и четири пред Локомотив София. Левски остава на четвърто място с 32 точки.


Тагове:   футбол,   НАДЕЖДИТЕ,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6209059
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833