Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 21:03 - Убиец-изнасилвач върлува във Фейсбук
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
3



Англия е страната на едни от най-страшните убийци. Джак Изкормвача, заради когото през 19 век трепери цял Лондон, има славата на първия сериен убиец в света.След такава личност е трудно да накараш англичаните да се уплашат. През последните дни обаче лондонската полиция разкри изключително опасен убиец, набелязващ жертвите си във Фейсбук и още девет социални мрежи.

33-годишният Питър Чапман е убиец като всички останали. Много луд и с трудно детство. Още като дете започва да краде пари от майка си за наркотици, а на 16 вече е изритан на улицата. Малко по-късно идва и първият му арест, след като е ударил два шамара и е обрал седемгодишно момче.

Както добре знаем, затворите не възпитават добре, а на 19 години Питър пак попада зад решетките, този път заради изнасилване на 17-годишна проститутка. По време на съдебния процес става ясно, че е изнасилил и обрал нейна колежа два дни след първото посегателство.

През 2001 г. бива освободен, а през 2002 и 2003 г. отново прибран, познайте за какво - изнасилване на проститутки.

Дотук в поведението на Питър Чапман няма нищо учудващо. Той е просто поредният изрод, който безчинства в мрачна Англия.

През годините обаче Чапман започва да се „развива”. Той се пренасочва от проститутките към обикновените момичета, а Интернет му предоставя необятни възможности да контактува с тях.

Чапман се регистрира в повече от десет социални мрежи, сред които и най-популярните Фейсбук и Бебо. Тийнейджърките лесно се лепват за него, просто защото той се продставя за 17-годишен и слага снимка на напомпан симпатяга.

С тази си самоличност Питър Чапман успява да се сприятели с повече от 6 000 момичета, които фигурират като приятели в мрежата. Така въдицата вече е хвърлена и резултатите не закъсняват.

Една вечер, след като се прибира от училище, 17-годишната Ашли Хол казва на майка си, че ще спи при приятелка. Всъщност тя има тайна среща със 17-годишния  красавец Питър Картрайт, уговорена във Фейсбук.

Няколко часа по-късно тялото на Хол е намерено изхвърлено на междуселски път, като преди това тя е брутално изнасилена.

Полицията бързо разкрива с кого е контактувала Ашли и се натъква на Питър Картрайт, който както се разбира не е такъв хубавец, за какъвто се представя. Според профила му той е майстор, който поставя дограма и доработва допълнително като Ди джей в Ливърпул.

Всъшност Питър Картрайт е Питър Чапман и, след като бива арестуван, последният бързо признава за убийството на Хол.

Английската общественост остана шокирана как отявлен рецидивист успява да контактува толкова лесно с хиляди момичета. Според полицията всяка една от тях е била под сериозна опасност и е могла да бъде на мястото на Ашли.

Вестник Сън успява да се добере до разговорите в Интернет между Чапман и потенциалните му жертви. От тях става ясно, че убиецът се е молил на момичетата да правят секс с него. При това е подбирал предимно ненавършили 18 години. Например 25-годишната Вики Хестлер разказва как всеки ден е била умолявана за секс и когато споделила, че е на 25 години, маниакът се отдръпнал.

Според психолози причината за това е, че малките момичета са по-наивни и неопитни и поради тази причина са много по-лесни жертви.

Питър Чапман дълго ще лежи в затвора, но това не успокоява особено родителите на Острова. На свобода има хиляди други маниаци, а Интернет им дава необятна свобода на действие.

Bnews.bg



Тагове:   фейсбук,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212256
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833