Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 20:58 - Махането на Дянков - първа антикризисна мярка на кабинета
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 911 Коментари: 1 Гласове:
0



imageГЕРБ провеждат крайно дясна политика, която е безотговорна по отношение на социалния сектор. Това заяви в интервю за News.bg бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев. Според него тази политика води към приватизация  не само на индустрията, но и на социалната сфера и здравеопазването.

Това, което виждаме е, че не се сбъдват, не се реализират предизборните обещания на ГЕРБ, подчертава лидерът на БСП.

Икономическата политика, която водят, рязко задълбочава кризата и я превръща в още по-дълбока, по-тежка социална криза, което вече засяга битието на всеки един човек, убеден е Станишев.

По думите на лидера на социалистите към декември миналата година българите са обеднели с близо 10%. Той е категоричен, че ГЕРБ не спазват около 80% от мерките, залегнали в антикризисния план на правителството.

Ако радикално, незабавно не се подобри икономическата и финансовата политика, социалната политика на правителството, ако не се потърсят съвместни решения със синдикати, работодатели и опозиция, нещата ще продължат да се влошават драматично, смята още бившият премиер.

Първата антикризисна мярка на правителството е да се уволни министър Дянков, категоричен е Сергей Станишев. Този човек просто води вредна политика. За него балансираният бюджет е самоцел. Това обаче не храни българите, не им решава проблемите, нещо повече  не осигурява решаването на  проблеми на цели системи - на здравната, на социалната, каза още председателят на БСП.

Според Сергей Станишев държавата трябва спешно да  се разплати с реалната икономика, както и да се възстановява ускорено ДДС.

По повод изнесената от Министерство на финансите информация, че тройната коалиция за 2 месеца на 2008 година е похарчила 30% от фискалния резерв, Станишев коментира:
„2008 г. ще бъде запомнена като най-добрата година за българската икономика и за българския бюджет. Огромна част от тези разходи са планирани в бюджета, но като правило особено капиталовите разходи, се извършват в края на годината. Освен това с тези похарчени пари България приключи 2008 г. с 3% бюджетен излишък".

Той припомни, че нивото на публичните разходи през 2008 година е било най-ниско за всички години от 1997 година насам - 38% от БВП.

Ако говорим за финала на мандата, наследството на предишното правителство е 2 пъти по-висок фискален резерв, отколкото беше в началото на предишния мандат, заяви още лидерът на БСП.

„ И ако говорим за наследство, направете сравнение с наследството, което получи новият министър-председател на Гърция г-н Папандреу - 13 % бюджетен дефицит. Той сега изпълнява много тежки мерки, рестриктивни мерки, непопулярни, защото действително получи много тежко наследство", допълни още Сергей Станишев.

Той коментира и ситуацията в столетницата и искането на част от съпартийците му за нов лидер:
„В БСП винаги е имало различни мнения, но е важно тези различия да бъдат в рамките на това, което не вреди на авторитета на БСП. Аз естествено си правя анализ и по отношение на критиките, които се отправят към мен от един или друг деец или фигура в БСП".

„Възстановяването на доверието към БСП изисква много работа, това не става с един лозунг. Трябва да се доказваме и се опитваме да го правим и го правим постоянно с конкретни предложения", допълни той.

„Аз имам амбицията да работя  за БСП независимо от това дали съм лидер или не, но сега амбицията ми е да върна доверието в партията. На изборите получихме резултат, който е повече от разочароващ за всички членове на БСП. Ако щете, искам реванш да покажа, че можем да възстановим доверието", подчерта Сергей Станишев.



Тагове:   кабинета,   мярка,   махането,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - За да се задържи на гребена на партията,
10.03.2010 21:22
детето чудо Сергей става все по-жалък с ежедневните си напъни да поддържа интереса към особата си. Явно изнервен от мераклиите за креслото му в партията и усещайки безтегловността, в която е изпаднал , започва да изпада в тиха лудост. Въпреки всичко, ще е жалко амбициите му да го доведат до повреда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208950
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833