Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 22:11 - КЗК предлага ново топлинно счетоводство
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че трябва да се премахне задължителното ползване на услугата "Дялово разпределение на топлинна енергия".   Според КЗК трябва да се възстановят преките договорни отношения между потребителите и фирмите за топлинно счетоводство.
Трябва да се създаде възможност за свободно ценообразуване по отношение на всички услуги на дяловото разпределение, което би довело до конкуренция по отношение на цени и качество между фирмите за топлинно счетоводство, смятат от комисията.

От КЗК настояват за премахване на законовото изискване потребителите да бъдат собственици на монтираните уреди за дялово разпределение на топлинна енергия и за премахване на задължението на потребителите, присъединени към една абонатна станция в сграда етажна собственост, да прилагат средства за дялово разпределение за отопление от един и същи модел, доставени от един и същи търговец или одобрени за използване в сградата от него, като бъде създадена възможност за използване на взаимозаменяеми уреди за дялово разпределение.

Предлаганите промени се налагат от извода, че секторната правна уредба по отношение на дяловото разпределение на топлинна енергия премахва възможностите на потребителите да се възползват от предимствата на ефективната пазарна конкуренция между доставчиците на услугата по дялово разпределение на топлинна енергия. Макар именно потребителите на топлинна енергия да са тези, които употребяват услугата по дялово разпределение, те са поставени в невъзможност да се договарят директно с доставчиците на тези услуги.
 
С промените ще се създаде възможност фирмите за дялово разпределение да се конкурират помежду си, за да привлекат клиенти посредством цени, качество и обхват на предлаганите услуги, посочват от комисията.


Тагове:   ново,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181404
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833