Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 11:50 - Джипита спират работа в знак на протест
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0



Общопрактикуващите лекари в повече от 10 града на страната няма да работят днес в знак на протест. Така те изразяват недоволството си, че здравната каса им бави изработените пари с 3-4 месеца закъснение. Вчера личните лекари от Кюстендил, Дупница и Разград затвориха кабинетите си.

Днес към тях се присъединяват колегите им от София, Пазарджик, София област, Хасково, Търговище, Ямбол, Шумен, Разград, Добрич и др. Джипитата от Варна и Бургас се очаква днес да съобщят под каква форма и кога ще се участват в протестните действия.

Утре предстои и колегите им от Перник, Стара Загора, Ловеч и Русе да прекратят работа, съобщават от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Вчера след среща между премиера, министрите на финансите и здравеопазването и съсловните организации стана ясно, че до сряда финансовото министерство е поело ангажимент да изплати дължимите суми на лекари, стоматолози и болници. По-късно през деня обаче от Националната здравноосигурителна каса съобщиха, че плащанията към всички изпълнители на медицинска помощ ще бъдат направени до края на седмицата.

 

Пред Дарик председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров обясни, че протестите няма да спрат, докато не се изплатят всички дължими суми.



Тагове:   протест,   знак,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203679
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833