Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 18:18 - БСП готвят вот на недоверие към Борисов
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1062 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2010 18:18



image БСП замисля вот на недоверие към правителството, макар да знае, че няма да мине заради парламентарната подкрепа на ГЕРБ. "И все пак такава стъпка предизвиква обществени дебати и търсене на алтернативи", отбеляза лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от news.bg.

Той подчерта, че вотът на недоверие не е самоцел и каза, че БСП ще започне разговори с всички партии, които не подкрепят провежданата от управляващите политика.

По думите му ситуацията отива "много на зле" и отговорността я носи сегашното правителство.

Нито едно от предизборните обещания на ГЕРБ не е изпълнило, а мерките на правителството задълбочават кризата, изтъкна Станишев. Хората губят доходи, губят надежда, каза той и посочи като примери вчерашната трагедия на самоубила се майка на абитуриент, след като загубила работата си.

Сега стои на дневен ред актуализация на бюджета, категоричен е Станишев.

Той и колегите му от БСП отново разкритикуваха финансовия министър Симеон Дянков за неговите действия и бездействия на поста.

БСП са категорични, че няма нужда да се повишава с 2% здравноосигурителната вноска, нито да се увеличава с 2% плоския данък.

Вече от икономическа, кризата става социална, изтъкна Корнелия Нинова и подчерта, че за първи път от 15 години разходите на домакинствата превишават приходите, както и че за първи път от 15 години минималната работна заплата е под прага на бедността.

"Безработицата драстично нараства и е невъзможно бюджетът на НОИ да поеме такива големи нива", алармира още Нинова.

По думите на Станишев приказките за предсрочни избори са бягство от отговорност. Това би означавало служебно правителство и няколко месеца „нищо не слушане в условия на криза", обясни Станишев.

Той е категоричен, че при положение, че правителството има  безусловна подкрепа в парламента, няма от какво да се жалва. „Да си върши работата, а не да се жалва", добави лидерът на БСП.



Тагове:   бсп,   вот,   недоверие,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - авторът на блога да го одобри
09.03.2010 20:11
авторът на блога да го одобри
цитирай
2. анонимен - авторът
09.03.2010 20:12
авторът на блога да го одобри
ЧЕРВЕН БОКЛУК ??
цитирай
3. анонимен - авторът - ЧЕРВЕН
09.03.2010 20:14
авторът на блога да го одобри ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6209818
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833