Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 14:14 - Борисов готов с оставката на кабинета
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 711 Коментари: 1 Гласове:
0



image „Когато речете да ме пресирате, да знаете, че съм си написал оставката на правителството в джоба. Оставям я и ще видите какво ще получите след това. Вината няма да е в мен".

С тези думи премиерът Бойко Борисов предупреди земеделските стопани, откривайки форум, посветен на усвояването на евросредствата в земеделския сектор, съобщи news.bg.

Той им даде за пример проверките в лекарските съсловия и категорично заяви: „и вас ще ви проверяваме", като напомни още, че сред тях има хора, които лъжат - лъжат, надписват, крадат.
Заради тях България вече е глобена с 40 млн. лв. за 2007г.

Борисов настоя за повече стриктност, за да бъдат санкционирани лъжливите фермери от български органи, а не да се налага да идват от ОЛАФ и да получаваме санкции отвън.

Премиерът защити водената фискална и икономическа политика, като разясни пред земеделските производители колко е важно България да влезе в чакалнята на еврозоната.

25 млн. лв. са платени по сметката на здравната каса, съобщи още той и уточни, че са направени дължимите плащания за общопрактикуващите лекари, зъболекарите, здравноосигурителни плащания за извънболнична помощ и други, както и 3.1 млн. лв. потребителска такса.

Премиерът изрази остро възмущение от днешните заявления на лекари, че ще стачкуват след като проблемът с плащанията е решен още вчера.

Той изрази съмнения, че недоволството на медиците е заради това, че ги проверяват, но категорично заяви, че ще продължат да бъдат проверявани.

„Това - отишъл и закашлял се човек и му напишат пневмония - няма да го бъде", добави той".

Премиерът направи аналогия с вдигането на пенсиите - стъпка на предишното правителство, която се оказва разход за сегашното.

Това е популизъм - когато си тръгнеш от кръчмата, да поръчаш на всеки по една напитка и да си заминеш", коментира Борисов.

„Аз, на последния министерски съвет на това правителство, ще приема всички лекарства - без пари и пенсиите - 2000лв. Следващият да му мисли.", пошегува се той.

По повод заканата на президента Първанов да наложи вето на Закона за ГМО премиерът заяви - „Приели сме всички гаранции, че ГМО извън лаборатории няма да излизат".

Борисов е категоричен, че въпросът дори не заслужава коментар.



Тагове:   кабинета,   оставката,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Голям праз
09.03.2010 20:32
Голям праз като подадеш оставката на правителството. Щом не се справя с работата достойният човек я напуска. Остават само мижитурките.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208340
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833