Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 09:29 - 16 убити в началото на изборния ден в Ирак
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0



image Дванадесет души са били убити, а осем са били ранени при атентат срещу жилищен блок в Багдад, който се срутил след атаката, съобщи източник от вътрешното министерство. Това става малко след отварянето на избирателните секции.

Силен взрив избухнал в долната част на жилищен блок, предизвиквайки срутването на сградата. Дванадесет иракчани са били убити, съобщи същият източник. Първоначалните данни бяха за един убит при този атентат. Източникът не уточни причините за нападението именно срещу тази сграда и дали атентатът има връзка с изборите.

В квартал Шурта ал-Рабия в южен Багдад още четирима души бяха убити, а осем бяха ранени при друг атентат срещу жилищен блок, съобщи представителят на вътрешното министерство. Говорителят на военното командване на Багдад Касем Ата заяви от своя страна, че това са "терористични атаки".

Дъжд от минометни снаряди и серия от експлозии белязаха отварянето на избирателните секции в Ирак, въпреки впечатляващите мерки за сигурност за предотвратяването на атентати на "Ал-Кайда". Близо 19 милиона избиратели трябва да изберат 325 депутати с мандат от 4 години, по време на който 96 000 американски войници ще напуснат окончателно Ирак девет години след инвазията за свалянето на бившия диктатор Саддам Хюсейн.

АФП


Тагове:   ден,   Началото,   Ирак,   УБИТИ,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204404
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833