Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2010 03:11 - Нови вторични трусове в Чили
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
0



Силен вторичен трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разтърси сградите в чилийската столица Сантяго. Хиляди чилийци прекараха нощта навън по улиците заради страх от нови трусове, съобщи news.bg.

image Близо 100 души са затрупани под развалините на сграда, която се събори при земетресението в Консепсион, в централната част на Чили, съобщи днес кметът на града.

Междувременно посолството на България в Сантяго, Чили, успя да се свърже с повечето наши сънародници и сред тях няма пострадали.

Страните от ЕС са обединили усилията си в откриването на всички европейски граждани в засегнатите райони.
Засега няма информация за загинали, изчезнали или ранени от тези държави, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

На съвещание на посланиците на страните от ЕС в Чили късно снощи е станало ясно, че ЕК е отпуснала спешна помощ от 3 млн. евро за преодоляване на последиците от сеизмичния трус.
Според разпространен бюлетин на Кризисния щаб на Чили, земетресението е засегнал най-силно третият по големина град - Талка, Консепсион и столицата Сантяго. Помощта на ЕК включва изпращане на екип от експерти за оценка на щетите.

Летището на Сантяго е затворено заради повреди на пистите и самолетите се пренасочват към Мандоса или Буенос Айрес. Тревогата за възможни вълни цунами след труса, бе отменена за всички държави от Тихоокеанския регион.

Поради аварийната и несигурна обстановка, все още не се препоръчват пътувания до Чили.



Тагове:   Чили,   нови,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181544
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833