Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 22:05 - Заплашвали Яне Янев с разстрел
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0



image Лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев е бил заплашван няколко пъти с убийство чрез разстрел. Това обяви самият Янев след съвещание на регионалните лидери на неговата партия в София. По думите му досега той е изпратил три молби за осигуряване на охрана до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, но по тях не е направено нищо.

"Не знам как за едни се осигурява на секундата охрана, а за други има просто бездействие", попита Янев. Той разкри още, че на хора от РЗС са били предлагани определени постове във властта и подкупи с цел те да напуснат партията. Натискът идвал от представители на управляващата ГЕРБ и от хора, които работят в службите.

По време на съвещанието на партия РЗС лидерът й Яне Янев пожела да се обърне към премиера Бойко Борисов. Посланието към министър-председателя е, че ако той не иска Янев да бъде повече опозиционен лидер единственото, което може да направи е да го разстреля. Думите станаха повод за признание, че заплахи за живота си Яне Янев получава постоянно.

Яне Янев: Постоянно идват заплахи, под различни форми - и писмени, и устни, и sms-и и мейли. Дори главният прокурор преди време беше препоръчал на хората, които са отговорни за това в държавата, да предприемат действия, за да ми осигурят охрана. Така или иначе вече месеци наред такива действия не се предприемат.

Янев обвини още хора от ГЕРБ, МВР и ДАНС в натиск над него и негови депутати. На Атанас Семов, който вече не в Парламента, след като Конституционния съд касира част от вота в Турция, му бил предлаган министерски пост, ако напусне РЗС, разкри Янев. Към самия него също имало предложения и обещания.



Тагове:   разстрел,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210805
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833