Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 23:05 - Повече от 700 жертви след земетресението в Чили
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Жертвите при разрушителното земетресение в Чили вече са 708, съобщи в предавано по телевизията обръщение към нацията президентът Мишел Бачелет, цитирана от ИТАР-ТАСС. Бачелет предупреди, че броят на загиналите може да продължи да нараства. 300 души са водени за изчезнали, обърна внимание тя. По данни на властите земетресението е нанесло поражения на около два милиона жилищни сгради.

Правителството обяви извънредно положение за период от 30 дни в областите Мауле и Био-Био, които са пострадали най-силно при природното бедствие, съобщи още чилийският президент. Бачелет обясни, че това е равносилно на суспендиране на конституционните свободи, като целта е да бъде гарантиран общественият ред и да бъде ускорено раздаването на помощите.

Чилийският президент назначи свои специални представители за двете области. Армията ще координира операциите на място в координация с политическите власти, обясни министърът на националната отбрана Франсиско Видал, цитиран от АФП. Той уточни, че военновъздушните сили са изпратили в засегнатите райони 10 000 души. Видал призна, че чилийското правителство е допуснало грешка, като е подценило риска от вълни цунами, отбелязва БТА. „Военните трябва да изпълняват заповедите на политическите власти", подчерта министърът на вътрешните работи Едмундо Перес Йома.



Тагове:   Чили,   жертви,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208176
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833