Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 20:39 - Юнайтед и Бербо спечелиха "Карлинг Къп"
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
1



image
Манчестър Юнайтед спечели първия си трофей за тази година. "Червените дяволи" завоюваха "Карлинг Къп", след като надиграха с 2:1 Астън Вила във финала на "Уембли", съобщи Топспорт. Стилиян Петров и Димитър Бербатов бяха титуляри за своите отбори. Това бе четвъртата Купа на лигата в историята на Юнайтед. Тимът завоюва отличието и през миналата година.

Бирмингамци започнаха по-добре и поведоха още в 5-ата минута. Агбонлахор напредна през разредената защита на Юнайтед и бе повален в наказателното поле от Неманя Видич. Реферът не се поколеба и посочи бялата точка - дузпа!. Зад топката застана Джеймс Милнър и не сбърка - 1:0.

Радостта на Стенли и компания обаче не продължи дълго. Само 8 мин. по-късно Майкъл Оуен изравни. Бербатов измъкна топката от Ричард Дън, ирландецът все пак успя да му я избие, но тя попадна у Оуен, който с добре насочен шут намери долния десен ъгъл на вратата - 1:1.

Малко преди почивката "червените дяволи" можеха да се сдобият с преднина, но шутът на Парк срещна гредата.

Юнайтед продължи с добрата си игра и през втората част. Наложи се Брад Фрийдел да покаже всичко, на което е способен, за да избие хубав удар на Карик в 48-ата минута.

Четвърт час преди края дойде и моментът на Уейн Рууни. Английският национал влезе като резерва на мястото на контузения Оуен и наклони везните в полза на манчестърци.

Прекрасно двойно подаване между Валенсия и Бербатов, българинът върна топката с пета на своя съотборник, който центрира в наказателното поле.  Рууни надскочи бранител на бирмингамци и прати топката с глава в мрежата - 1:2.

Малко по-късно нападателят пропусна да се разпише за втори път, след като негов удар, отново с глава, срещна гредата.  

Астън Вила упражни натиск в търсене на изравнителен гол, но играчите на Мартин О"Нийл не успяха да стигнат до заветната си цел.

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2

1:0 Милнър (5"-д)

1:1 Оуен (13")

1:2 Рууни (74")

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Кушчак, Рафаел (65"-Невил), Видич, Евънс, Евра, Валенсия, Флетчър, Карик, Парк (85"-Гибсън), Оуен (42-Рууни), Бербатов;

АСТЪН ВИЛА: Фридел, Куеляр, Колинс, Дън, Уорнък, Ашли Йънг, Милнър, Петров, Даунинг, Хески, Агбонлахор;



Тагове:   юнайтед,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203974
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833