Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2010 08:52 - До 20 000 лв за булка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
0



Стара ромска традиция е младите момичета да се продават на специални пазари. Това става по време на големи религиозни празници. Най-големи събирания стават по време на Тодоров ден в село Могила, край Стара Загора.

Младите девойки – от 15 до 18 години, са „белосани” със специални кремове, а червилата им са керемидено ярки. Под кърпата зад ухото им винаги има втъкната дъхава китка. Те са облечени много цветно, гледат предизвикателно и често танцуват кючек под звуците на музика от касетофон. По себе си носят много златни пендари и накити.

"Разбира се, че трябва да бъде красив, елегантен и богат. Няма смисъл да ги дадем на бедните...сега търсим най-подходящите", каза една от майките. Млада булка пък призна, че има приятел, но "щом я иска ще трябва да плаща". Тя съобщи, че цената е различна за всяка булки и варира от 2 до 20 000 лева. Младото момиче уточни, че за цената преговорите се водят между "старите" - родителите. Тя няма право да коментира цената. Единственото нещо, което може да сподели пред семейството си е дали обича кандидат-купувачът.
БГНЕС


Тагове:   цена,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208394
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833