Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 12:10 - Депутати, министри и висши чиновници скрили данъци
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2010 12:11


Несъответствия в данъчните декларации на 250 висши държавни служители е открила Сметната палата. В техните декларации са открити несъответствие между обявените и реално притежавани имоти и доходи.

В списъка фигурира бившият премиер Сергей Станишев, който не е декларирал 18 хил. лв. от друга стопанска дейност. С най-много недекларирани суми е заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който не е обявил доходи в размер на близо 100 000 лева - 88 хил. лв. от друга стопанска дейност и над 11 хил. лв. от наеми.

Сред нарушителите е и бившият министър на външните работи Ивайло Калфин, който не е обявил 10 хил. лв. В списъка от левицата са още евродепутатът Илияна Йотова, която не е декларирала доходи на съпруга си за над 15 хил. лв. Кметът на Благоевград Костадин Паскалев не е записал в декларацията си, че притежава лек автомобил.

Здравният министър Божидар Нанев не е декларирал участието на съпругата си в дялове на здравни дружества във Варна.

В списъка на Сметната палата е и началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, тя не е обявила имотите, които е получила като дарение - 3 ниви и 740 кв. м. поземлен имот.

Сред нарушителите са още председателят на Националния статистически институт Марияна Коцева, която не е декларирала дялове във фирми на съпруга си; Мария Виделова, член на Държавната комисия по сигурността на информацията, която не е декларирала над 40 хил. лв.

Депутатът Яне Янев не е записал в декларацията си имот, който е получил като дарение в град Сандански.



Тагове:   министри,   чиновници,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204517
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833