Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 08:27 - "Октопод" трябва да стигне и до Станишев
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
0



imageАкцията "Октопод" трябва да стигне до „недосегаемите политици" - тези, които създадоха ДАНС. Разследването би трябвало да се стигне до Станишев.  Това заяви бившият директор на НСС и настоящ председател на ДСБ-София генерал Атанас Атанасов, цитиран от PRO.BG.

Според генерала лидерът на БСП трябва да носи отговорност като министър-председател за това, че не e позволил парламентът да контролира ДАНС. Според Атанасов службата се е превърнала влаборатория" за политичeски инженеринг и рекет.

Големият въпрос е кой направи Алексей Петров неформален председател на ДАНС, попита Атанасов. Той посочи, че бившата социалистическа партия е тази, която е създала престъпността и никога не се е разграничила от нея.

Междувременно вдовицата на убития преди 7 години прокурор Николай Колев заяви, че Алексей Петров е организатор на няколко убийства, включително и на разстрела на съпруга й. Това на ямболската адвокатка, на моя съпруг, на бившата барета Димов. Грозни са нещата, страшни са, коментира Нанка Колева.

Тя добави, че се надява разследването да стигне и до поръчителите на покушението, зад което според нея стоят бившият главен прокурор Никола Филчев и бившият шеф на баретите Филко Славов.

По думите й бившият главен прокурор години наред е държал Алексей Петров под чадър. За вдовицата на убития Николай Колев акция „Октопод" е надежда за закъсняло, но справедливо възмездие.

Преди около две седмици тя се срещнала с Алексей Петров. Видяхме се по негово желание. Опита се да ни убеди, че не е такъв, за какъвто го мислим, разказа тя. Колева добави, че скоро е спечелила дело в Страсбург, където България е била осъдена за това, че убийството на съпруга й Николай Колев не е разследвано обективно.





Тагове:   Алексей Петров,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205372
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833