Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 11:48 - Без прошка за пушачите от 1 юни
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.01.2010 12:30


imageВъпреки отпора на ресторантьорите пълната забрана за тютюнопушене на обществени места категорично ще влезе в сила от 1 юни и компромиси за нарушителите няма да има. Това заявиха вчера от Министерство на здравеопазването, цитирани от вестник "Сега". Ограничението е предвидено в закона за здравето и беше гласувано преди почти 2 години, за да може бизнесът и гражданите да се настроят "физически и психически", по думите на експертите.

Ресторантьорите отдавна лобират новата забрана да бъде отложена. "На среща с политическото ръководство на министерството те изказаха притеснения, че от това ще пострада бизнесът им, оборотите. Ще трябва обаче да търсят други атрактивни методи за привличане на клиенти", категорична беше зам.-министърът на здравеопазването Тодорка Костадинова.

От 1 юни би трябвало да не може да се пуши в закрити заведения, ресторанти и кафенета, в театри, болници и на работното място. Работодателите ще могат да запазят "пушалните", стига те да са стаи, определени единствено и само за пушене.



Тагове:   юни,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182654
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833