Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 19:28 - Социалният аспект на биодинамичното фермерство
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 2745 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.03.2018 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Посетих биодинамична ферма в Англия. Тя е прикрепена към колеж за младежи с различна степен на увреждания в развитието и поведението, затова е терапевтично учебно заведение. Дейностите, в които активно се включват тези младежи са грижа за самата ферма и много работилници с различни занаяти.

В това общуване, обнадеждаващо е че се ползват даровете на духовната наука, но има толкова болка в очите и сърцата на тези човешки същества, които минават през това страдание. И възникват въпроси - защо се е стигнало до тук, къде са грешките и пропуските на съвременната ни култура че да ставаме свидетели на такива процеси? Младежи, пречупени и сломени някъде дълбоко вътрешно, а съвсем скоро им предстои да бъдат пълнолетни граждани и да коват съдбата си?!
Ясно е, че съвременната цивилизация не върви в правилната насока и обществото живее с пагубните последици от това.

Приемам го като апел за пробуждането на повече хора, че моделът на свръх-материализъм води до страдания и безпътица.

Приемам го като апел че е по-добре да работим превантивно, т.е. като изграждаме здравословна, светла и одухотворена среда за новото поколение, отколкото да се борим с последиците заради допуснати пропуски.

Приемам го като апел че биодинамичното земеделие има важни духовни и социални задачи, не е просто отглеждане на чисти картофи!

Приемам го като апел за това колко много човешки същества имат нужда от подкрепа и съдействие, докато броят на нуждаещите се от терапия нараства заради сбъркания модел на социалното ни устройство, заради липсата на боговдъхновена Любов и живот за другите (за Бога)!



Автор: Юлия Радойкова

От първо лице, споделям видео за самата ферма:










Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 267925
Постинги: 177
Коментари: 323
Гласове: 380